Project Description

Brink Group - trekhaken fabrikant
Home » Portfolio » Brink: ‘SHEPH zorgt voor betrouwbare productdata-verspreiding’

BRINK GROUP

Producent van trekhaken

Brink is wereldmarktleider in het ontwerpen, produceren, testen en verkopen van flenskogels, vaste, afneembare en wegdraaibare trekhaken met bijpassende stroomvoorziening (kabelsets). Zowel voor autofabrikanten, montagebedrijven als consumenten. Voor zo’n 20.000 verschillende auto’s levert Brink de productdata aan bij TecDoc. Productdata-manager Ezra Ezinga valt daarbij terug op SHEPH.

“SHEPH zorgt voor betrouwbare productdata-verspreiding.

Martin en Gert-Jan implementeerden Perfion als ons productinformatiesysteem (PIM) en verzorgen vanuit dat systeem de vertaling van onze data naar TecDoc, de digitale catalogus voor de aftermarket in de automotive. Sindsdien zijn ze onze vraagbaak en sparringpartner als het om Perfion gaat en scholen ze ons bij als er wijzigingen of verbeteringen plaatsvinden aan het systeem. Zo blijven we op de hoogte en kunnen we wat Perfion betreft goed uit de voeten.

Ezra Ezinga | Product data manager

Ontzorging rond TecDoc
“SHEPH hielp ons ook bij het overzetten van de productdata van onze oude naar onze nieuwe b-tot-b website, maar waarvoor we SHEPH voornamelijk inschakelen, is toch hun TecDoc-kennis. We hebben een abonnementsvorm met hen afgesproken. Iedere maand vertalen zij onze productdata naar TecDoc. Martin en Gert-Jan zorgen dat alle gegevens en bestanden specifiek passend gemaakt worden voor dat voor ons zo belangrijke platform. Daarin ontzorgen ze ons volledig.”

Oplossing voor uitzonderingsituaties
“Als het om trekhaken gaat, komt daar veel bij kijken. Een remschijf past bijvoorbeeld op elke BMW 3. Voor trekhaken geldt dat niet. Een bumper van een BMW 3 Sport is namelijk anders dan die van een BMW 3 Sedan. Dat zorgt voor uitzonderingssituaties bij het aanleveren van data in TecDoc. Ook daarvoor vindt SHEPH dan weer een oplossing. Net als voor het geautomatiseerd toevoegen van producthandleidingen aan de TecDoc-data.”

Verrijken van productdata
“Ook bij vernieuwing van een product leveren ze maatwerk. Als we na de introductie daarvan de vorige versie nog op voorraad hebben, zorgen Martin en Gert-Jan ervoor dat Brink het oude product toch nog kan aanbieden. Waar wij ook heel veel baat bij hebben, is dat SHEPH alle productdata over voertuigen vanuit TecDoc in ons Perfion-systeem overzet. Met die informatie kunnen wij onze data dan weer verrijken.”

Korte lijnen, snel schakelen
“Dankzij SHEPH beschikken we met Perfion over een up to date bronbestand en worden de producten van Brink perfect weergegeven in TecDoc. Dat levert ons een hoge betrouwbaarheid op als het om productdata gaat. Onze klanten zijn vaak echt onder de indruk. Daarnaast is het prettig samenwerken. Martin en Gert-Jan houden van korte lijnen en snel schakelen.”