Project Description

Exalto - groothandel watersport artikelen
Home » Portfolio » Exalto B.V.

EXALTO

Technische groothandel watersport artikelen

Exalto is een technische groothandel, waar je als scheepsbouwer of watersportwinkelier steunt op persoonlijke service en meer dan vijftig jaar vakmanschap. Je kunt er terecht voor goede producten, snelle levering en bovenal een team van experts. Als portfoliomanager zocht Andrew Ghering een partij om de data van Exalto’s 18.000 producten op orde te brengen en te houden.

Bij Exalto ben ik vanuit mijn rol altijd op zoek naar kansen om nieuwe producten te introduceren. Omdat we voor onze klanten het beste willen. Mede dankzij die aanpak is ons assortiment flink gegroeid de laatste jaren. Prachtig natuurlijk, maar er bleek ook een keerzijde aan te zitten. Het lukte ons zelf niet om in ons Perfion PIM-systeem de specificaties van alle producten eenduidig vast te leggen en foutloos door te zetten naar onze klanten.

Andrew Ghering | Productspecialist

Meteen een goed gevoel
“Er ontstond vervuiling in de database en het overzicht ontbrak naar verloop van tijd. Om dat probleem te verhelpen, bezocht ik een klantendag van Perfion. Als partner van deze specialist in productinformatie management was SHEPH daar ook bij aanwezig. Onder de koffie en tijdens de borrel raakte ik gesprek met Martin en Gert-Jan over het vraagstuk waar Exalto mee kampte. Ik kreeg meteen een goed gevoel bij hen als persoon en bij hun ideeën.”

Eenheid in data aangebracht
“Een goed gesprek bij ons op kantoor later, gingen we met elkaar in zee. SHEPH bracht ons volledige databeheer in kaart en besloot de weergave van alle productdata eerst te down sizen. Zo brachten Martin en Gert-Jan eenheid aan in de data. Vervolgens verrijkten ze de data ook weer met informatie. Alle technische features en producteigenschappen bouwden ze hetzelfde op en ook productfoto’s kwamen eenduidig in ons systeem.”

Realtime data voor klanten
“We kregen weer een overzichtelijk bronbestand, die we vanaf dat moment ook goed op orde konden houden. Om daar zeker van te zijn, schakelen we SHEPH periodiek in om nacontroles te doen. Perfion is nu dankzij SHEPH weer de ideale basis voor onze website en catalogus, maar ook die van onze klanten. We bieden hen de mogelijkheid om rechtstreeks op onze PIM aan te sluiten. Zo kunnen zij realtime data in hun systemen verwerken.”

Highlighten van producten
“Dat klanten de juiste output van ons krijgen, is veel waard. Sinds SHEPH de productdata op orde bracht, is onze omzet overduidelijk gestegen. Het highlighten van producten speelt daar ook een rol in. SHEPH maakte in Perfion mogelijk dat we nieuwe producten of artikelen waar we mee stoppen van een opvallend beeldmerk kunnen voorzien. Zo springen ze in het oog bij onze klanten, die daardoor meer met die producten aan de slag gaan.”

Hoog kennis- en ervaringsniveau
“Voor Exalto is de samenwerking met SHEPH goud! Martin en Gert-Jan zijn down to earth en hun kennis- en ervaringsniveau is van een zeer hoog niveau. De materie van Exalto hadden ze razendsnel doorgrond. Ik hoef nu maar twee of drie woorden te zeggen en SHEPH snapt wat ik bedoel. Dat samenspel zorgt ervoor dat we razendsnel in kunnen spelen op kansen in de markt. Elk bedrijf met een groot assortiment kan ik SHEPH aanraden.”