Project Description

Maas & Hagoort - Verlichting
Home » Portfolio » Maas & Hagoort – Perfion implementatie

Maas & Hagoort

Perfion implementatie en integratie met Exact Globe

Maas & Hagoort is al 75 jaar een onafhankelijke lichtleverancier. Het familiebedrijf maakt verlichtingsplannen, levert de armaturen en draagt zorg voor de juiste montage en support. Om alle productinformatie correct vast te leggen en te communiceren, koos Maas & Hagoort voor Perfion. SHEPH Solutions mocht de implementatie daarvan begeleiden en uitvoeren.

Aanleiding
Omdat ieder verlichtingsarmatuur anders is, moet Maas & Hagoort productinformatie minutieus vastleggen. Alleen op die manier kan een klant een volledig uitgewerkt verlichtingsplan en een offerte op maat ontvangen. Voor het vastleggen van al die verschillende productvarianten, productkenmerken en productafbeeldingen was Maas & Hagoort op zoek naar een Product Informatie Management Systeem.

Analyse
Nadat de keuze viel op Perfion schakelden zij ons als Perfion-partner in voor de implementatie. Onderdeel daarvan betrof het integreren van Maas & Hagoorts ERP-systeem: Exact Globe. Na een analyse bevolen we een tweeweg integratie aan.

Oplossing
Producten kan Maas & Hagoort nu aanmaken in Exact Globe en vervolgens synchroniseren naar Perfion. Daar worden alle producten verrijkt met relevante productkenmerken. Vanuit Perfion schrijft Maas & Hagoort daarna alle relevantie informatie voor financiële en logistieke processen weer terug naar Exact Globe. Daarnaast creëerden we ook een integratie met de software van het armaturenboek en een oplossing voor de automatische verwerking van ETIM-bestanden in BMeCat-formaat.

Resultaat
Door de integratie met Exact Globe is Maas & Hagoort nu in staat om al haar productinformatie correct vast te leggen in Perfion. Daarnaast zorgt de integratie met de software van het armaturenboek ervoor dat zij offertes op maat en volledig uitgewerkte verlichtingsplannen nu in veel kortere tijd naar klanten kunnen versturen.