Project Description

Exalto - groothandel watersport artikelen
Home » Portfolio » Exalto: Herinrichting Perfion plus automatisering

Exalto

Herinrichting Perfion met automatisering van handmatige acties

Exalto is een technische groothandel waar jachtbouwers en watersportwinkeliers hun producten afnemen. Goede service en meer dan 50 jaar vakmanschap maken Exalto dé specialist in hun vakgebied. Voor het herinrichten van Perfion en het automatiseren van handmatige acties schakelde Exalto onze expertise in.

Aanleiding
Op het moment dat Exalto contact opnam met SHEPH Solutions werkten zij al enkele jaren met Perfion. Door een groeiend assortiment en verloop van personeel en dus kennis, had Exalto te maken met problemen om Perfion te onderhouden. Ze zochten een partner met de kennis om de Perfion-omgeving opnieuw op te zetten en waarmee ze snel konden schakelen.

Analyse
In samenwerking met Exalto maakten we een analyse van de bestaande inrichting van Perfion. Daar kwamen aanbevelingen uit voort, die we na akkoord mochten realiseren. Het leidde tot een vereenvoudigde en overzichtelijk setup van Perfion. De ontwikkeling daarvan was complex, omdat tijdens de herinrichting de websites van Exalto wel moesten blijven functioneren.

Oplossing
Door diverse handmatige taken te automatiseren, verbeterden we de datakwaliteit sterk. Hierdoor draaien verschillende webshops nu met Perfion als databron. Daarnaast kan Exalto met een druk op de knop de volledige productcatalogus genereren uit Perfion in meerdere talen.

Resultaat
De sterk verbeterde en beheersbaardere Perfion PIM-omgeving, betaalt zich uit een solide stijging van de omzet.